C.E. Vilatorta – C.B. Tona 03/05

C.E. Vilatorta – C.B. Tona 03/05

Primer partit després de 3 setmanes sense competir, cosa que ha complicat molt la victòria final. L’hora del partit, les 16.30, tampoc ajudava.

El partit ha començat amb control de joc per part del Tona i bones accions que no finalitzaven amb cistella per imprecisions pròpies. Tot i la rapidesa del joc i els pocs contactes, el 2-2 inicial era fruit de 4 tirs lliures. Dos triples seguits de Jona obrien avantatge al marcador, plasmant la diferència en el joc, però les imprecisions i la falta de ritme després de 3 setmanes sense jugar feien que el Vilatorta continués viu al partit. Als dos equips els mancava ritme i constància i s’ha arribat al final dels primers deu minuts amb 14-18 al marcador.

L’inici del segon quart ha seguit la tònica del primer, amb molt joc de perímetre i poques pilotes interiors i amb un joc previsible i poc incisiu. El Vilatorta, però, tampoc aprofitava l’avinentesa i l’intercanvi de cistelles era la característica del quart, junt amb les poques faltes. Amb 27-31 i 4 segons per jugar-se, tot i tenir tres faltes per fer, el Tona ha fet la falta sobre tir i el número 20 local ha ajustat el marcador 29-31 a la mitja part.

El pas pels vestidors ha servit per intentar buscar una mica més d’intensitat en la defensa i fluïdesa en atac tot i que el marcador seguia igualat 33-36 minut 22. Aleshores, una jugada aparentment aïllada ha provocat les queixes del número 5 local a l’àrbitre, que l’ha amenaçat de tècnica, tècnica que li ha xiulat a la jugada següent. Tot i només anotar un dels dos tirs lliures, el fet d’anotar la següent possessió posava el 33-39 al marcador, però els visitants, lluny de marxar del partit, han encadenat bones accions que els han permès seguir dins del partit. El 3/9 en tirs lliures per part del Tona també han ajudat a que així fos. Al final del tercer quart, 48-53 i tot obert encara, malgrat la superioritat visitant semblava clara.

Una cistella local d’inici feia igualar encara més el marcador però dues bones accions de Miki i Chukie tornaven a posar les coses al seu lloc. Després, 6 tirs lliures fallats, 2 locals i 4 visitants precedien a uns bons minuts en atac per part del Tona completats per Adrià, Quim i Jona que disparaven els visitants al marcador, malgrat els locals es resistien a llençar el partit (60-69 minut 39). Al final, el 3/11 en tirs lliures en aquest quart no ha prohibit al Tona guanyar el quart i el partit (60-71), tot i que s’haurà de millorar en intensitat defensiva, agressivitat ofensiva i encert en els tirs lliures per fer front als propers partits.

Parcials: 14-18; 15-13; 19-22; 12-18

Cinc inicial: Ferran (6), Jona (22), Chukie (4), Oriol (8), Adrià (13); Dani (7), Miki (2), Marc (1), Quim (8).