Valoració temporada mini masculí

Valoració temporada mini masculí

Resta menys d’un mes perquè finalitzi la temporada i perquè els entrenadors – i nens – hi posem el punt i final, i volem fer-ho amb la satisfacció d’haver complert els objectius fixats per aquest any.

Quan se’ns va assignar el mini masculí, teníem per davant un grup de nens d’edats diferents en una categoria tan atractiva com ho és “mini”, amb la capacitat d’aprendre i les ganes de fer-ho propis de la canalla.

Vàrem proposar-nos com a fites més importants la millora tècnica de cada jugador (el bot, les finalitzacions, la coordinació, etc.); la del col·lectiu, tant dins la pista com fora d’ ella; i en especial la inculcació dels hàbits associats al bàsquet (puntualitat, cura del material…) i els valors humans (respecte cap als companys, entrenadors i àrbitres, esforç, constància).

Hem cregut estar en una posició de gran responsabilitat i l’hem acceptada com a tal. Entenem ser miralls davant la mirada dels nens, de la mateixa manera que nosaltres ens hem emmirallat en els nostres professors, pares i entrenadors: encara ho fem i estem segurs que ho seguirem fent. És per això que les nostres accions i les nostres paraules han estat sempre dirigides a assolir els objectius ja esmentats i sempre amb la màxima educació, professionalitat, adequació i creient fer el millor pels petits: parlem, expliquem, ens enfadem i fins i tot cridem i castiguem, però sempre perquè creixin com a jugadors i com a persones. Durant tota la temporada hem buscat la coherència entre el missatge a transmetre, el “què” i el “com” hem fet les coses: esperem haver-ho aconseguit.

 

Des d’un punt de vista més específic, hem buscat aprofitar les superioritats en atac, potenciar l’1×1, augmentar el ventall de maneres d’atacar la cistella, ser verticals i valorar les nostres capacitats i les dels companys. En defensa hem parlat d’”atacar l’atac” i de la necessitat recuperar la pilota per tornar a fer cistella. Estem molt satisfets de la manera com els nens han assimilat aquests conceptes i els han sabut aplicar als entrenaments (com ho segueixen fent) i als partits.

Ens hem pres la competició del cap de setmana com el quart entrenament de la setmana. El resultat del marcador no és mai bo si no s’ha aplicat allò que busquem i no hi ha hagut un aprenentatge. Aprenem més guanyant? Aprenem més perdent? No ho sabem. Però estem convençuts que aprenem més quan ens ho passem bé, entrenadors inclosos.

 

Estem satisfets de la feina feta però, com en tota la temporada, no volem mentir a ningú: algunes coses les faríem diferent si tornéssim mesos enrere. D’altra banda, què hauríem après si no fos així? Trobem mancances, hi actuem, i a vegades ens equivoquem. Però hem après d’aquestes errades i ho hem aplicat en situacions posteriors.

 

Estarem segurs d’haver fet una bona feina, si passat el temps, cadascun dels nens recorda alguna cosa nostra positiva que els hem ensenyat, per petita que sigui. D’aquesta manera el nostre esforç i ganes hauran contribuït a fer més gran aquest club en creixement.

 

No volem acabar la valoració sense fer els agraïments pertinents. Primer de tot, a la coordinació i direcció del club que ens han donat aquesta oportunitat d’or, de compartir un any amb aquests nens hi establir-hi un fort lligam. En segon lloc, als pares, per facilitar-nos la feina al màxim, n’estem molt agraïts. També a en Dani i l’Edu, encarregats del pavelló. I finalment, a tots els entrenadors amb els quals hem coincidit entrenant en temporades anteriors i que ens han ensenyat tot el que sabem: a en Jaume, en Gerard, en Guillem, en Jona, l’Elena i en Xevi López. A més d’aquells que ens han entrenat des que érem petits. Gràcies.

Albert i Oriol