Crònica partit C.B. St. Pere de Terrassa C – C.B. Tona 19/04

Crònica partit C.B. St. Pere de Terrassa C – C.B. Tona 19/04

Partit important contra l’equip que ens precedia a la classificació per corroborar si seguim amb opcions d’estar a dalt o acomiadar-nos dels llocs capdavanters de la lliga.

Al rival, un St. Pere Terrassa C que va ser dels pocs que ens va guanyar a la primera volta després de dues pròrrogues li teníem moltes ganes; tantes, que el primer quart va ser un festival anotador per part nostra, tot i l’encert inicial dels locals. Exceptuant els tirs lliures – per variar –, en aquest quart vam anotar fins a 5 triples per part de Dani, Raül (2), Jona i Ferran Coll del Sots-21 que ens ha vingut a ajudar. Un bon quart en atac i correcte en defensa que ens ha fet estar 7 punts amunt al final dels primers deu minuts (14-21). La mala notícia, les dues faltes d’en Biel en els tres primers minuts de quart.

A l’inici del segon quart hem posat una màxima avantatge de deu punts (14-24) però una desconnexió de cinc minuts sense anotar ni un sol punt ha permès al rival tornar al partit (23-24 minut 17). Cal dir que l’àrbitre ha tingut part de culpa en la desconnexió visitant, amb tècnica inclosa a la banqueta. Un temps mort ha servit per reconduir una mica la situació i, tot i que el St. Pere ha empatat a 26, un bon parcial de 0-7 en dos minuts ha servit per marxar al descans amb avantatge, malgrat l’últim triple local (29-33).

El pas pel vestidor no ens ha provat massa i continuàvem pensant més en el criteri arbitral que en el joc. El rival ho ha aprofitat per fer un parcial de 9-2 en 8 minuts i capgirar el marcador (38-35 minut 28). A més, dels 8 tirs lliures que hem disposat en aquest quart només n’hem encertat 2, mentre que el rival anava llançat i un triple final, com al segon quart, ha posat el 45-37 al minut 30. Entremig, una altra tècnica a Guillem per protestar una falta.

Arribàvem al tram final amb en Biel expulsat per faltes i dos jugadors més amb 4 faltes. A més, la primera cistella local posava la màxima avantatge al marcador (47-37 minut 31). No obstant, el canvi en la defensa passant a zona pressionant i amb tres “petits” – Ferran, Raül, Jona – han propiciat els dubtes a l’equip local i algunes bones defenses combinades amb algun encert en atac, ens ha permès tornar a entrar al partit (47-43 minut 34) tot i l’eliminació per faltes de Toni. Hem seguit fallant tirs lliures (tres de seguits) però la bona posada en escena de la pressió a tota la pista ha permès 4 punts seguits de Ferran fruit de recuperació i contraatac (47-47 i temps mort local al minut 36). El número 15 local (2.05 mínim) ha decidit posar-se l’equip a l’esquena però nosaltres no ens hem esforçat a remuntar per deixar perdre el partit i 4 punts seguits de Raül i una bona cistella de Quim davant l’oposició de la torre local han posat el 52-53 al minut 39. Raül estava inspirat i una cistella seva posava el +3. Una bona defensa i una antiesportiva sobre Dani ens permetia el 2+1 i possessió, que finalitzava amb dos tirs lliures més de Raül. 52-60 a falta de 54 segons. Un 2+1 local forçava la cinquena falta de Dani i acostava els locals i tot i que en Ferran ha fallat dos tirs lliures, la última cistella del St. Pere només ha servit per ajustar més el marcador. Desena victòria seguida i a continuar treballant.

Parcials: 14-21; 15-12; 16-4; 12-23

Cinc inicial: Chukie (15), Jona (6), Guillem (0), Dani (7), Biel (0); Ferran (11), Marc (5), Toni (10), Quim (6)